Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن کریمیان تهیه‌کننده و کارگردان مجموعه مستند «ضد» که این روزها فصل دوم آن در حال پخش از شبکه مستند سیماست، در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه تیم سازندگان این مستند از اواخر تابستان سال ۹۹ وارد مرحله تحقیق و پژوهش برای ساخت آن شدند، مطرح کرد: ابتدا به ۸۰ عنوان موضوعی رسیدیم اما بسیاری از آن‌ها محتوا و آرشیو بصری مناسب برای ساخت یک مستند  را نداشتند؛ به عنوان مثال نژادپرستی یکی از آن موضوعات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس در نهایت  ۲۰ موضوع برای فصل اول انتخاب شد و همزمان وارد مرحله نگارش متن نریشین، تصویریابی و تدوین شدیم.

کریمیان با بیان اینکه در فصل اول برای چیدمان قسمت‌ها دچار آزمون و خطا می‌شده و با ذائقه مخاطب آشنا نبوده است، اظهار داشت: خوشبختانه در فصل دوم با شناخت ذائقه مخاطب قسمت‌های مختلف مستند به لحاظ شکل نگارش و روایت یکدست‌تر شده است. در فصل دوم از موضوعات کاملا تخصصی کمی فاصله گرفتیم و بیشتر روی موضوعاتی تمرکز کردیم که مخاطب ایرانی بیشتر با آن سروکار و در زندگی‌اش جریان دارد.

تهیه‌کننده «ضد» با بیان اینکه در هنگام تحقیق و پژوهش به محتواهایی برخورد کرده که قابلیت عرضه در مستند را نداشته است، بیان کرد: مستند یک ظرف زمانی دارد و ما نمی‌توانیم تمام محتواهایی را که به آن دست پیدا می‌کنیم، مورد استفاده قرار دهیم. به همین دلیل دوستان پیشنهاد دادند از برخی محتواها که مناسب مخاطب عام هست، در فضای مجازی این برنامه استفاده کنیم که خوشبختانه با استقبال مخاطبان مجازی نیز روبه‌رو شده‌ است، به گونه‌ای که مخاطبان نیز این مستند را تبلیغ کرده‌اند. اگرچه «ضد» مستندی‌ست که رویکرد انتقادی به زندگی مدرن و نظام سرمایه‌داری دارد، اما مدل روایت آن خاص است و در جدول پخش شبکه مستند مخاطب پروپاقرص دارد.

وی در رابطه با مراحل تحقیق و نگارش فصل دوم این مستند اظهار داشت: بسیاری از موضوعاتی که ما قصد داشتیم در «ضد» بدان بپردازیم، در غرب امتحان شده و به نتیجه رسیده است، پس به راحتی می‌شود به تحقیقات آن‌ها دسترسی پیدا کرد. همچنین به رسانه‌هایی که رویکرد انتقادی نسبت به وقایع نظام سرمایه‌داری دارند، رجوع کردیم و از مطالب آن‌ها بهره بردیم. به عنوان مثال ما درون‌مایه مطالب خود را از رسانه‌هایی همچون گاردین، ترجمان و... می‌گرفتیم، آن را دراماتیزه و با ذائقه مخاطب ایرانی همراه می‌کردیم تا جذاب باشد.

پایه تحقیقات ما مقالاتی بود که پیش از این منتشر شده بودند. پس از انجام پژوهش اولیه آن را بدست نویسنده می‌سپردیم و ایشان باتوجه به رویکرد خود از محتوا استفاده می‌کرد تا به متن نهایی برسد.

کریمیان با اشاره به اینکه برای شروع هر قسمت از تکنیکی استفاده کرده‌ تا مخاطب را با خود همراه کنند، گفت: صحبت درباره یک مساله بی‌ربط تا رسیدن به موضوع اصلی تکنیکی است که در سینما هم به کار می‌رود اما ما در روایت مستند از آن استفاده و تلاش کردیم در مدل‌های مختلف آن را امتحان کنیم، چراکه ساخت مستند بستری برای تجربه کردن است تا مستندساز به این نتیجه برسد کدام روش بیشتر جواب می‌دهد.

وی پرداختن به موضوعات جهانی را جزو اهداف این مستند دانست و بیان کرد: با این کار اولا قصد داشتیم تجربه‌های جهانی را به مخاطب ایرانی منتقل کنیم تا جلوی ضرر و اشتباه را بگیریم. ثانیا فرآیند ساخت هم راحت‌تر بود. از سوی دیگر کشورهای غربی تجربه‌های بیشتری در مواجهه با مظاهر مدرنیته دارند، برای همین به مسائل روز در کشورهایی توجه کردیم که از این موضوعات ضربه خورده و نتیجه نگرفته‌اند.

این مستندساز درباره انتخاب عنوان مستند نیز مطرح کرد: ما به دنبال واژه‌ای بودیم که در عین کوتاه بودن نزدیک به درون‌مایه کار باشد، پس باتوجه به این موضوعات، از ابتدا می‌دانستیم قرار است مسائل روز را نقد کنیم و اصطلاحا رویکرد نقادانه به موضوعات داشته باشیم، واژه «ضد» را برگزیدیم که تا پیش از ما اسم هیچ اثر و مجموعه‌ای نبوده است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ضد شبکه مستند فصل دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۹۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده مراقبت از جایگاه متناسب با عظمت و شان جامعه پزشکی را از جمله وظایف متصدیان و متولیان نظام سلامت کشور و نیز اعضای حوزه سلامت کشور توصیف کرد و اظهار داشت: اجازه ندهیم برخی کار‌ها به گنجینه و ذخیره ارزشمند وباستانی کشور آسیب وارد کند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما نباید رسالت و وظیفه اصلی مان را در تلاطم این هیاهو‌ها گم کنیم و از تمرکز بر آن خارج شویم، افزود: رسالت ما تلاش بر بهتر بودن و درنوردیدن مرز‌های دانش پزشکی است برای اینکه به مردم سرزمین مان بهتر خدمت کنیم، سلامت مردمان را بهتر حفظ کنیم و روایت گر داستان زندگی مردمانی باشیم که سرنوشت شان با هنر طبابت ما در هم تنیده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت هایش به چالش‌های درونی و بیرونی جامعه پزشکی نیز گریزی زد و وضعیت جایگاه جامعه پزشکی را کلان چالش بیرونی دانست و عنوان کرد: این چالش مربوط به ذات گروه پزشکی است و منحصر به جغرافیای خاصی نیست چرا که علم پزشکی در حال تغییر و تحولات بسیار جدی است و فناوری‌های جدید، بار بیماری‌های جدید و تمایل کم برای ورود به رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی بویژه در کشور‌های توسعه یافته از جمله این چالش‌های بیرونی است. 

وی همچنین در طبقه بندی چالش‌های درونی جامعه پزشکی، مداخلات غیر مجاز، تعارضات بین رشته ای، مهاجرت‌های شغلی و جغرافیایی و خودکشی رزیدنت‌ها را از جمله چالش‌های قابل توجه خواند و گفت: ۱۲ چالش درونی پیش روی جامعه پزشکی را فهرست وار به گوش تمامی مسئولین در همه رده‌های کشوری رسانده ایم و این چالش‌ها طی نامه نگاری‌های مکرر و جلسات پی در پی به حضور تمامی مسئولین رده بالای کشوری بیان شده است.

دکتر رئیس زاده در همین زمینه افزود: ما برای پیگیری چالش‌های درونی جامعه پزشکی جنگیدیم و انصافا تا آخرین روزنه پیگیری و دنبال کردیم مصداق آن رشد قابل توجه جز حرفه‌ای تعرفه‌ها بود. هر چند که معتقدیم تعرفه‌ها امسال نیز با قیمت واقعی فاصله دارد و معترض هم هستیم، اما در بحث حق ویزیت و جز حرفه‌ای نسبت به میانگین ۱۴ سال اخیر رشد قابل توجهی را شاهد بودیم که حاصل تلاش‌های مستمر است.

وی با دستوری خواندن تعرفه‌های پزشکی گفت: همین تعرفه‌های دستوری را وارد هزاران فرمول می‌کنند، با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌کنند از طرفی باید گفت که مالیات در ذات تعرفه دستوری مستتر است و مالیات این نوع تعرفه گذاری از قبل حساب شده است. هیچ صنفی اینگونه نیست. ما پیگیری این موضوع هستیم و البته کار بسیار دشواری را پیش رو داریم.

دکتر رئیس زاده درپایان صحبت هایش جامعه پزشکی را به ادامه مسیر با امید و نشاط فراخواند و گفت: بیایید به وظیفه علم آموزی، شاگردپروری، خدمت بهتر با نهایت اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی ادامه دهیم و مقهور تحولات و هیاهو و هجمه‌های رسانه‌ای نشویم. 

گفتنی است، سی و ونهمین کنگره رادیولوژی ایران روز گذشته با حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی، دکتر محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی، دکتر صداقت عضو جامعه رادیولوژی در شورای عالی نظام پزشکی، دکتر بابک شکارچی معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی، دکتر مصطفی عبداللهی سرپرست اداره ارزیابی عملکرد ورسیدگی به شکایات سازمان نظام پزشکی و نیز رئیس انجمن رادیولوژی ایران و نیز اعضای این انجمن در محل هتل المپیک ایران برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گروه خونی همگانی در راه است؛ آنزیمی که ناهمخوانی گروه‌های خونی‌ را از بین می‌برد
  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • چلسی به دنبال گئورگی سوداکوف، وینگر ۶۵ میلیون پوندی شاختار دونتسک / دیلی میل
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم